Nezařazené

Ekonomika

Ekonomika je hospodaření státu, podniků i jednotlivců, které se měří určitými ukazateli. U každého to je ukazatel jiný, například u státu je to inflace, hrubý domácí produkt a další. U podniků je to meziroční růst či pokles činnosti a jejích výsledků a u jednotlivců to je rozdíl hospodaření, ať už meziročně, či mezi jednotlivými měsíci.
kostky přes noviny
Ekonomika nám ukazuje úspěšnost či neúspěšnost ekonomického subjektu. Naše státní ekonomika je nevyrovnaná, dochází k neustálému narůstání státního dluhu, inflaci a zhoršování životních podmínek obyvatel pomalým růstem mezd oproti životním nákladům. To postupně vede k navyšování státního dluhu až na úroveň, která je neúnosná a je následovaná finanční krizí a reorganizací státu a státního hospodářství. Nevyrovnaná ekonomika v podstatě způsobuje nekontrolovatelné rozdíly mezi tím, jak malá část obyvatel bohatne a velká, většinová část obyvatel chudne. Nevyrovnaná ekonomika státu způsobuje, že v okamžiku, kdy se narodíme, se z nás stávají jedinci, kteří mají podíl na státním dluhu v řádu desetitisíc. V podstatě se svým narozením již zadluží z makroekonomického hlediska. Stát svým špatným hospodařením dělá z každého z nás dlužníka a tento dluh neustále narůstá, krize se prohlubuje a prohlubuje, ceny všeho neúměrně rostou a příjmy obyvatel klesají.
brexit a eu
Dlouhodobým výsledkem je velká ekonomická krize státu, kde často dojde i ke státnímu přelomu v politice a systému řízení státu. V posledních letech se takové krize často řeší tak, že ostatní státy státu v krizi pomohou, ale to je řešení, stejné jako když nezvládáte splácet své půjčky, tak si uděláte půjčku další na splácení těch, co již máte. Je to pouze krátkodobé řešení, které ovšem později způsobí ještě větší propad a větší krizi.
Náprava nebo prohloubení problémů záleží i na každém z nás, koho se rozhodneme zvolit, když jsou volby.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Mohlo by se vám také líbit...